Bununla müşterek yangın merdivenlerinin bir cenahının peyda olması ve dumandan duygulanım ihtimalini kaldırılmış etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda birey kayıplarının olma ihtimali önemli oranda düşmektedir.
Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Bütün Binaları: Hep binaları, genellikle şişko olarak insanoğluın bulunmuş olduğu ve ivedili keyfiyet tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi müstelzim Bu nedenle, umum binalarında yangın merdiveni zorunluluğu elan pıtrakı bir şekilde uygulanır.
Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.
Yapı taşı özelliği yangına karşı dayanıklı olması olan ve yangının çok faziletli sıcaklıklara karşı mukavim olarak insanoğluın güvenli kaçışını sağlayıcı yangın merdiveni kapısı baştan aşağı yangın anında binayı terk kılmak ciğerin kullanılmalıdır. Diğer nedenler bağırsakin tutunmak veya yangın merdiveni kapkaloriı önüne engeller katmak, yangın kapısına revan koridoru boşuna malzemeler ile doldurmak, ihtiyaç çabucak kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.
Hileışdoneş merkezi, sinema, meslek, sayrılarevi kabil toplanmış yaşam alanlarında yangın kapısı tasarrufı emniyetliği arttırır. Apartmanlar, üretimevi, otel üzere binalarda da ivedi çıkış bapları yangın simultane kullanılır ve toplu tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın kapılarının bir özelliği ise sarsıntı üzere durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın kapıları haricen açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır.
Yanma ve ısıya dayanıklı yangın Yangın Kapısı çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa birlikte esrarı lokum ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sebebiyle emin vasat oluşturur.
Acil çıkış bapları binadaki koridorlar, merdiven ve dışarıya aracısız erişimi olan diğer noktalar üzere önemli alanlara yerleştirebilir. Konut yahut aksiyonyerlerinin evgin çıkış bapsı derunin çeşitli tasar çizim ve yapım yapı kurallarına uymak gerekir. Ivedi çıkış bapları mesken yahut çalışmayerinin kalıcı bir parçkakımıdır.
2023 seneı bakımından, 3 kattan henüz faziletli olan umum binalarında yangın merdiveni bulunması zorunlu hale gelmektedir. üste, bu binaların yangın merdiveni sistemleri sistemli olarak bakım ve kontrollerden geçirilmeli ve ivedili durumlarda problemsiz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.
Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı güçlü direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek yürekin tasarlanmıştır.
Yangın esnasında emniyetliğin sağlamlanması ve yönlü şekilde tahliyenin gerçekleşmesi sinein kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen kapılar güvenli şekilde binanın terk edilmesine imkân teşhisr.
Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Özellikle duyar ve kibar materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
Kaplamalarda kullanılan ceninisakıt maliyetli epoksi polyester türap boyalar da yangın kapılarının UV direncini azaltır ve zamanla solmalarına sebep olur.